16 Ekim 2008 Perşembe

EVCİLİK OYUNU

yok kardeşim bi daha evlenmek mi yoookkk. Şu nikahı bi basayım gözüm gibi bakıcam kocama bu bünye bir evlilik hazırlığını daha kaldıramaz:))))) anneme bunu söyledimde bir sürü azar işittim:)))
Allahım ne zor işmiş bunlar, en ince ayrıntısına kadar alışveriş yap, herşeyi beğenme beğendiğini alama arkana baka baka geri dön. Annen bi taraftan çekiştirir nişanlın bi taraftan çekiştirir. Anne sorar şu su takımı nasıl nişanlı sorar ne renk boya kullanıcaz. Yeteeeerrrrrrr diye bağırası geliyor insanın bi yerden sonra. Yok kardeşim yok bi daha evlenmek falan yok:)) nikaha sayılı günler kalmışken çıldırma noktasına gelmiş bir ocean karşınızda. 800 km uzaklara gittiğine mi yansın canı olan istanbulu ailesini arkadaşlarını bıraktığına mı yansın. Biriciği ile evleneceğine mi sevinsin garip garip duygular. bi tarafa bakarken ağlıyorum iki dakika sonra gülmeye başlıyorum antidepresan mı başlasam diye düşünmüyor değilim hani yoksa bu gidiş pek hayra alamet değil. Herşey toparlandı annem teyzem beni paketlediler kitaplarını topla diyor annem ama hiç elim gitmiyor kitaplarıma doğru. Sandık çeyizim diye kitaplarımı verecekti bana öyle derdi ben kitap aldıkça:)) hakkat verecek galiba sandığa yerleştirip. Al oğlum (oğlum demez genelde o çocuk diye hitap eder ama neyse :)) bunlar sevgili karının bunca yıldır okudukları bir tane bile dantel yapmadı bu ocean denen zat :))) Kabus gibiydi annemin elime dantel ipliğini tutuşturup bu yaz bir oda takımı örülecek ocean hanım. tamam anne de ben bir parçasını örsem sonra fotokopi çekip kullansam eskiyince atsam olmamı beyaaaa :))) annem hala söyler evini fotokopi dantellerle örtecek bu diye. Ne var yani o dantelleri yıka ütüle kolay işmi ne olur kullanmasak bence süper olur ama gelde zümrüt göze anlat onu. Hadi anne yapmış bir sürü şey kayınvalideye ne oluyor onu anlamıyorum o da yapmış bir sürü dantel. bir de yok benimkini kullanmadın kavgası olursa bak sen o zaman işe:)))
Alışverişler tamamlandı çeyizler paketlendi, sandık hazırlandı, sandığın tepesine bi ufaklık yerleştirildi:))) şimdi sıra geldi davetiyeleri dağıtmaya. Yarın başlıyorum istanbulu karış karış gezmeye önüme çıkana bir tekme diye diye gezicem çünkü harbi haylazlık yapmaya ihtiyacım var bide avazım çıktığı kadar zırlamaya ihtiyacım var :(( Hadi görüşürüz belki düğünden sonra...

9 yorum:

yass dedi ki...

aynenn aynennn... aynı duyguları paylasmak daha otesınde bunların "normal" oldugunu bırıncı agızdan duymak cok guzel:)

bu cektıgım cıle ıcın bıle bosanmam ..

Ocean dedi ki...

hahaha evet kızdığımız zaman evlilik müessesine bu günler aklımıza gelsin:))))))

palyanço dedi ki...

hersey güzel aslında.. ben o zamanları bile yasayamadım.. ne ceyiz hazırladım, ne ev düzenledim.. bunların kıymetini bil bence;) bende isterdim o zamanları yasayabilmek ;) hm nereye gidiyorsun? cok mu uzak?! benimkisi kadar değil ama dimi ?

Ocean dedi ki...

sanırım öylece çıkıp gitmek daha güzel olurdu...bütün eşyalarımı tek tek toparlıyorum gözümün önünde duruyor hepsi ve aklımdan türlü türlü şeyler geçiyor. kendimi dışarı atıyorum artık. ne diye rahatını bozuyorsun be diyorum kendi kendime. neyse bende pek yakın sayılmam marmarise taşınıyorum bende istanbulu gibi bi şehri bırakıyorum anlayacağın palyançocum:(

palyanço dedi ki...

desene herhes kendinde olmayanı istiyor yine ;)

ama sende pek yakına gitmiyormussun :( en azından insanlarla konusunca anlasacaksın, ona sükür ;) güzel tarafından bakmak lazım :)

:/ işte.. herseyin hayırlısı..

Nenoni dedi ki...

Mutluluklar dilerim.Marmaris ha!Güzel yer.Ben de yıllar önce Ankarayı bırakıp Zonguldağa gelince (evlenip)Tam iki yıl sanki tatildeymişim gibi gelmişti.Şimdi bu kadar yıl sonra(27 yıl) bile güzel bir yaz akşamı günbatımına bakakalıyorum yeni gelen turistler gibi.

firdevs dedi ki...

:) fotokopi dantel super fikir :p :))


sana mutluluklar diliyorum :)

mayonez dedi ki...

ömrümde gördüğüm en sırıtık gelin oceandı:))

ne kadar güzel olmuştun, ben hazırlıksız geldim bebişim ertesi gün sanıyordum düğününü:) üstelik elimde davetiye yok nerede nasıl ne yapacağımı bilmeden gittim danışmaya sordum burada ocean'ın nişanı varmış( hep manisalı ersin demekten damadın adını bile bilmiyorum ki çift olarak söyleyeyim) adam nişan?? dedi tamam dedim kına:) adam kına?? dedi yuh diyecektim sünnet değil heralde:)) aynı espiriyi sende yaptın bana sanırım aynı kafadanız benim yer yer kırmızı boyalı tavşanımmm:))

ben koca göbeğimle en cılgın figürlerimle oynayıp seni rezil edeceğim demiştim ocean a ama yapamadım utandım sanırım:)

mutluluklar diliyorum sana.. ben gerçekten sana aşık bir adam ve süper mutlu bir gelin gördüm o gece. çokk mutlu olacağınıza inanıyorum.

veee seni çokkk seviyorum benim çatlak arkadaşım..

Ocean dedi ki...

vaaayyyy sırıtık gelin haaa :))) kına yakılırken bile gülüyordum ben :)) kına yakıldıktan sonra annem geldi ağladın mı diye sordu gülerek yooo ağlamadım dedim :)) bende ağlamamıştım zaten dedi yine kıkırdadık:)) yani herşey yaşımdanmıdır bilinmez güle oynaya olduuuuu:)))o göbekle ben sana göbek attıracaktım ama süpsüpüden korktuuummmm:)))düğün resimlerim yakında facebookta olacak sen oradaki çıkgınlıkları gör bence mayonezzz:))bende seni çok seviyorum masalımı dört gözle bekliyorum:)